Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

The Red Turtle

Radu Placintescu

Radu Placintescu

Editor Uzina de Carte

Cu creionul pe hârtie… celebrul Studio Ghibli a reușit să câștige premiul special al juriului la festivalul de la Cannes cu un film de animație clasică, demonstrând încă o dată valoarea și puterea de expresie a acestui gen.

Filmul fără dialog este scris de Michaël Dudok de Wit, care semnează și regia, și de scenaristul Pascale Ferran. The Red Turtle spune povestea unui marinar naufragiat pe o insulă locuită doar de țestoase, păsări și crabi. Învață să trăiască în singurătate după mai multe încercări de a pleca, toate zădărnicite de o uriașă țestoasă roșie. Viața îi reintră într-un ciclu natural iar izolarea lui se încheie în momentul în care începe să trăiască alături de o femeie pierdută pe mare.

The Red Turtle

AWN, tiff

Extraordinara animație clasică, lipsită de dialog și care amintește de stilul impus de Hayao Miyazaki, este produsă de France’s Wild Bunch și Studio Ghibli în asociere cu Why Not Productions. Este de asemenea prima coproducție internațională a studioului japonez Ghibli și marchează debutul regizoral în lung metraj pentru Michaël Dudok de Wit.

Trailer-ul filmului

Filmul este distribuit din luna iunie în America de Nord și America de Sud de către Sony, în Europa urmând să ruleze din septembrie.

Din păcate România nu apare pe harta de distribuție, dar sperăm să găsim la un moment dat filmul pe disc într-una din librăriile autohtone.

5/5
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

INREGISTREAZA-TE
Inregistreaza-te pe magazinul nostru si vei primi 150 puncte in programul nostru de loializare!
© Uzina De Carte 2020