TERMENI ȘI CONDIȚII

de utilizare a site-ului www.uzinadecarte.ro

 

1. Prevederi generale

Acești Termeni și Condiții guvernează utilizarea website-ului www.uzinadecarte.ro. Politica de confidențialitate din Anexa 1 face parte integrantă din acești Termeni și Condiții. Prin utilizarea Site-ului confirmați că acceptați și sunteţi de acord cu acești Termeni şi Condiţii. Dacă nu sunteți de acord cu Termenii și Condițiile de mai jos, nu utilizați acest Site.

Site-ul www.uzinadecarte.ro (denumit în continuare „Site-ul”) este administrat de Uzina de Carte S.R.L. (denumită în continuare „Societatea” sau „Uzina de Carte”), societate română cu sediul în București, Drumul Funigeilor nr. 86, sector 5, înmatriculată în Registrul Comerțului sub nr. J40/9578/2014, Cod unic de înregistrare 33485573.

CONTACT:

Sediu: București, Drumul Funigeilor nr. 86, sector 5

Tel: 0742 356 303

E-mail: comenzi@uzinadecarte.ro (pentru comenzi)

E-mail: notificari@uzinadecarte.ro (pentru reclamații)

E-mail: contact@uzinadecarte.ro (pentru contact general)

Înainte de a ne oferi date cu caracter personal (inclusiv adresa de e-mail) prin intermediul Site-ului nostru, vi se va solicita în mod specific să acceptați Termenii și Condițiile, care includ și Politica noastră de Confidențialitate, prin bifarea căsuței aferente. Prin acceptarea Termenilor și Condițiilor, sunteți de acord să respectați Termenii și Condițiile si Politica noastră de Confidențialitate în versiunea publicată pe Site-ul nostru, la momentul vizitei dvs.

2. Utilizarea Site-ului. Achiziționarea de produse/servicii de pe Site

Accesarea Site-ului www.uzinadecarte.ro este gratuită, navigarea în Site nefiind condiţionată de înregistrarea ca utilizator.

Totuși, anumite servicii oferite de Site (e.g. primirea newsletterului www.uzinadecarte.ro sau verificarea comenzilor) pot fi accesate doar de utilizatorii înregistrați prin crearea un cont de utilizator pe Site.

Achiziționarea de produse/servicii de pe Site și înregistrarea ca utilizator se poate face doar dacă acceptați expres și sunteți de acord cu prezenții Termeni şi Condiţii, inclusiv cu Politica de confidenţialitate.

Achiziționarea de produse/servicii de pe Site poate fi făcută doar de cumpărători/utilizatori care au domiciliul/sediul în România.

Utilizatorii/cumpărătorii persoane fizice trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți și să aibă capacitatea de a-și asuma obligațiile prevăzute în prezenții Termeni și Condiții și de a se conforma prevederilor acestora.

Utilizatorul/cumpărătorul declară și confirmă prin prezentul că are domiciliul/sediul în România.

Utilizatorul/cumpărătorul este responsabil cu privire la păstrarea confidenţialităţii datelor furnizate pe Site în vederea comandării produselor de pe Site și/sau în vederea înregistrării ca utilizator și accesului în contul său de utilizator al Site-ului. Utilizatorul înregistrat este de acord să păstreze confidențialitatea datelor de acces în cont și parolei. Este recomandabilă folosirea unei parole complexe (combinație de litere mici și majuscule, numere și simboluri). Utilizatorul înregistrat este responsabil pentru toate activităţile efectuate din contul său de utilizator al Site-ului și trebuie să notifice Societatea imediat ce află despre o eventuală utilizare neautorizată a contului său.

Uzina de Carte îşi rezervă dreptul de a suspenda sau închide conturi de utilizatori, de a bloca sau suspenda accesul pe Site, de a modifica sau elimina texte, comentarii, imagini,  sau de a refuza vânzarea de produse, în special dacă noi considerăm în mod rezonabil că utilizați Site-ul nostru în orice mod care este contrar oricărora dintre acești Termeni și Condiții sau într-un mod dăunător.

Produsele/serviciile afișate pe Site pot fi achiziționate în baza comenzilor primite pe Site sau la telefon.
Prin lansarea unei comenzi electronice pe Site sau a unei comenzi telefonice, utilizatorul/cumpărătorul este de acord cu forma de comunicare (telefonică sau prin e-mail) prin care Site-ul îşi derulează operaţiunile.

Pentru achiziționarea produselor și plasarea comenzilor se vor urma etapele tehnice descrise pe Site. Indiferent de modalitatea prin care a fost plasată comanda, contractul se va considera încheiat doar după ce www.uzinadecarte.ro confirmă Utilizatorului/cumpărătorului prin e-mail acceptarea respectivei comenzi.

3. Descrierea produselor

Societatea depune toate eforturile pentru a descrie în mod cât mai precis produsele oferite. Cu toate acestea, Uzina de Carte nu garantează că descrierile produselor sau alte informații în legatură cu produsele sunt precise, fară erori, complete sau curente. De asemenea, fotografiile de pe Site au caracter informativ şi pot exista diferenţe între acestea şi produs.

Datele tehnice prezente pe Site au doar un caracter informativ şi Societatea nu garantează că sunt prezentate toate datele tehnice aferente produsului respectiv.

Societatea îşi rezervă dreptul de a modifica preţurile şi datele tehnice de pe Site fără notificare prealabilă.

4. Preţurile produselor/serviciilor și metode de plată

Preţurile produselor/serviciilor afişate pe Site reprezintă preţurile finale de cumpărare şi includ TVA (taxa pe valoare adăugată de 5% sau 20%, aplicabilă în România), cu excepția cazului în care pe Site este prevăzut altfel.

Produsele/serviciile comandate pot fi plătite printr-una din următoarele metode de plată:

 1. transfer bancar (ordin de plată);
 2. card online;
 3. numerar/cash la livrare, cu excepția cărților electronice și prestărilor de servicii.
 4. În cazul în care cumpărătorul optează pentru plata ramburs (numerar/cash la livrare), acesta va plati o taxă de ramburs de 3,99 lei (include TVA).

 

5. Livrarea produselor

5.1. Produse fizice

Cumpărătorul/utilizatorul înregistrat alege metoda de livrare a produselor comandate.

Livrarea produselor se poate face:

 • prin Poșta Română;
 • prin curierat rapid;
 • prin ridicarea lor de la sediul Societății.

Taxele de livrare sunt:

 • 11 lei prin Poşta Română;
 • prin curierat rapid – taxa de livrare se stabilește în funcție de zonă și va fi calculată în funcție de codul poștal introdus de cumpărător.

Pentru comenzi mai mari de 200 de lei livrarea este gratuită prin poștă. În cazul livrării prin curier, livrarea este gratuită doar în anumite zone.

În principiu, termenele de livrare sunt:

 • prin Poşta Română minim 3 zile lucrătoare pentru livrarea în București și 4 zile lucrătoare pentru provincie;
 • prin curierat rapid minim 2 zile lucrătoare pentru livrarea în București și 3 zile lucrătoare pentru provincie.

Pentru unele produse care se regăsesc doar pe stocul furnizorului, termene de livrare sunt mai mari și sunt afișate pe Site la produsele respective.

În cazul în care există diferențe între termenele de livrare prevăzute în prezenții Termeni și Condiții și termenele afișate pe Site, acestea din urmă vor fi aplicabile.

5.2. Cărți electronice

Cărțile electronice se livrează prin descărcarea lor de pe Site, de către Utilizatorul înregistrat/cumpărător, după efectuarea plății.

Prin accesarea opțiunii de download (descărcare) a cărții electronice înainte de expirarea termenului de retragere de 14 zile prevăzut la pct. 6 de mai jos:

 • Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul își dă acordul expres și solicită Societății ca prestarea serviciului (furnizarea de conținut digital, respectiv furnizarea cărții electronice) să înceapă în timpul perioadei de retragere; și
 • Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul confirmă că a luat cunoștință de faptul că își pierde dreptul de retragere.

5.3. Prestări de servicii

În cazul prestărilor de servicii, prin semnarea acestor Termeni și condiții:

 • Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul solicită Societății și își dă acordul expres ca executarea contractului de către Societate să înceapă în timpul perioadei de retragere; și
 • Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul a luat la cunoștință faptul că își pierde dreptul de retragere prevăzut la pct. 6 de mai jos după executarea completă a contractului de către Societate.

 

6. Dreptul de retragere 

6.1. Perioada de retragere

Cu excepţia cazurilor prevăzute la pct. 6.6 de mai jos și în condițiile prevăzute la pct. 6.2 de mai jos, Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage din contract, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere şi fără a suporta alte costuri decât cele prevăzute la pct. 6.5 de mai jos.

Perioada de retragere menţionată mai sus expiră în termen de 14 zile de la:

 1. data încheierii contractului, în cazul contractului de prestări de servicii;
 2. ziua în care Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul sau o parte terţă, alta decât transportatorul şi care este indicată de Utilizatorul înregistrat/cumpărător (denumită în continuare „Terța parte”), intră în posesia fizică a produselor, în cazul contractului de vânzare, sau în cazul în care Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul comandă printr-o singură comandă produse multiple care vor fi livrate separat, ziua în care Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul sau o Terța parte intră în posesia fizică a ultimului produs.

6.2. Exercitarea dreptului de retragere

Înainte de expirarea perioadei de retragere prevăzută la pct. 6.1 de mai sus, Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul se poate retrage din contract informând Societatea cu privire la decizia sa de retragere din contract.

Informarea se poate face:

 1. prin folosirea modelului de formular de retragere prevăzut în Anexa 2;
 2. prin orice altă declaraţie neechivocă în care îşi exprimă decizia de retragere din contract.

Se consideră că Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul şi-a exercitat dreptul de retragere în perioada de retragere menţionată la pct. 6.1 de mai sus în cazul în care comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere este transmisă de către Utilizatorul înregistrat/cumpărător înaintea expirării perioadei respective.

Pentru a beneficia de dreptul de retragere, Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul are următoarele obligaţii:

 • să returneze produsul cumpărat în starea în care i-a fost livrat, în stare de funcţionare și nedeteriorat;
 • în plus, în cazul în care produsul este o carte tipărită, aceasta trebuie returnată în starea în care a fost primită, să nu aibă paginile sau coperta rupte, îndoite sau rufărite, să nu fie mâzgălită sau scrisă.

6.3. Efectele retragerii

Exercitarea dreptului de retragere pune capăt obligaţiilor părţilor contractuale, după caz:

 1. de a executa contractul;
 2. de a încheia contractul, în cazul în care Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul a efectuat o comandă.

6.4. Obligaţiile Societății în cazul retragerii

Societatea va rambursa sumele pe care le-a primit drept plată din partea Utilizatorului înregistrat/ cumpărătorului, inclusiv, dacă e cazul, costurile livrării, în termen de 14 zile de la data la care este informată de decizia de retragere din contract a Utilizatorului înregistrat/cumpărătorului în conformitate cu pct. 6.2 de mai sus. Societatea poate amâna rambursarea până la data la care au fost recepționate produsele care au făcut obiectul vânzării sau la momentul primirii unei dovezi din partea cumpărătorului conform căreia acesta a trimis produsele catre Societate, luandu-se in considerare data cea mai apropiata.

Sumele sus-menționate vor fi returnate Utilizatorului înregistrat/cumpărătorului prin aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de Utilizatorul înregistrat/cumpărător pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care acesta din urmă a fost de acord cu o altă modalitate de plată.

Societatea nu este obligată să ramburseze costurile suplimentare în cazul în care Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de Societate.

6.5. Obligaţiile consumatorului în cazul retragerii

Cu excepţia cazului în care Societatea s-a oferit să preia ea însăși produsele, Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul are obligația să returneze produsele fără întârziere nejustificată şi în decurs de cel mult 14 zile de la data la care acesta a comunicat Societății decizia sa de retragere din contract în conformitate cu pct. 6.2 de mai sus.

Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul suportă costurile legate de returnarea produselor.

În conformitate cu art. 14 alin. 3 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 34/2014 consumatorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor şi funcţionării produselor.

În cazul prestărilor de servicii, Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul va plăti Societății o sumă proporţională cu ceea ce i s-a furnizat până la momentul în care Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul a informat Societatea cu privire la exercitarea dreptului de retragere, în raport cu acoperirea totală a contractului. Suma proporţională care trebuie plătită Societății de către Utilizatorul înregistrat/cumpărător este calculată pe baza preţului total convenit în contract.

6.6. Exceptări de la dreptul de retragere

Sunt exceptate de la dreptul de retragere următoarele:

 1. contractele de prestări de servicii, după prestarea completă a serviciilor;
 2. furnizarea de produse confecţionate după specificaţiile prezentate de Utilizatorul înregistrat/ cumpărător sau personalizate în mod clar;
 3. furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 4. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protecţie a sănătăţii sau din motive de igienă şi care au fost desigilate de consumator;
 5. furnizarea de produse care sunt, după livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 6. furnizarea de înregistrări audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate după livrare;
 7. furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu excepţia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicaţii;
 8. furnizarea de conţinut digital care nu este livrat pe un suport material (furnizarea cărților electronice).

7. Proprietatea intelectuală

Denumirea Uzina de Carte și logo-ul asociat este marcă înregistrată și nu pot fi folosite decât cu acordul prealabil scris al proprietarului şi numai în legătură cu produsele sau serviciile Societății. Este interzisă utilizarea mărcilor, logo-uri și conținutului afişat pe Site-ul Uzina de Carte fără acordul prealabil scris al proprietarilor.  Nicio prevedere din acești Termeni și Condiții și nicio informație de pe Site nu pot fi interpretate ca acordând orice licență sau drept de utilizare a oricărei mărci, logo sau conținut afișate pe Site fără acordul scris al Societății sau al proprietarului acestora.

Conţinutul şi design-ul uzinadecarte.ro, precum și orice alte materiale afișate pe Site sau care sunt furnizate utilizatorului/cumpărătorului (e.g. fotografii, ilustrații, elemente grafice, articole, descrieri produse şi orice alte materiale), aparțin Societăţii și/sau partenerilor Societății şi/sau colaboratorilor Societății. Utilizarea Site-ului nu acordă Utilizatorului/cumpărătorului niciun drept asupra conținutului, imaginilor, informațiilor, materialelor sau datelor la care aceștia au acces pe Site. Utilizatorul înregistrat/cumpărătorul nu poate utiliza, transmite, reproduce sau permite altor persoane să utilizeze, să transmită sau să reproducă materialele afișate pe Site fără acordul scris prealabil al Societăţii și/sau al proprietarului informațiilor respective.

8. Reclamaţii privind încălcarea dreptului de proprietate intelectuală

Societatea respectă dreptul de proprietate intelectuală al terților. Dacă aţi observat că Site-ul conţine informaţii care încalcă dreptul de proprietate intelectuală, vă rugăm să ne transmiteți  o notificare în acest sens, furnizându-ne urmatoarele informații: numele și prenumele dvs, adresa, telefon și e-mail, descrierea lucrării protejate de dreptul de proprietate intelectuala încălcat, unde se află materialul care încalcă dreptul de proprietate intelectuală, confirmarea faptului că sunteți proprietarul operei sau reprezentantul autorizat al acestuia și că notificarea de încălcare este întemeiată.

Comunicarea poate fi transmisă prin email la adresa notificari@uzinadecarte.ro sau la adresa de corespondență din secțiunea Contact a Site-ului.

9. Datele personale

Conform Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, Uzina de Carte are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care cumpărătorii/utilizatorii le furnizează.

Pentru cumpărarea de produse/servicii de pe Site și, după caz, pentru înregistrarea ca utilizator al Site-ului Utilizatorul/cumpărătorul va trebui să furnizeze date personale după cum acestea sunt solicitate în cadrul Site-ului (e.g. nume şi prenume, domiciliu, adresa de email, data naşterii şi alte informaţii cu caracter personal, care să permită, după caz emiterea facturii, livrarea comenzii și identificarea acestuia ca utilizator al Site-ului).

Cumpărătorul și utilizatorul înregistrat sunt răspunzători de corectitudinea și acuratețea datelor furnizate și pentru actualizarea acestor date ori de câte ori este cazul.

Societatea va lua toate măsurile pentru a asigura confidențialitatea datelor personale furnizate de utilizatori/cumpărători, protejându-le împotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificării, dezvăluirii sau accesului neautorizat, precum şi împotriva oricărei alte forme de prelucrare ilegală, folosind, în acest scop mijloace tehnice adecvate în conformitate cu prevederile legii. Societatea nu poate fi ținută responsabilă pentru diseminări de date personale cauzate de fapte sau acte ale cumpărătorului/utilizatorului, sau de situații care exced controlului Societății.

Scopul colectării datelor este: emiterea facturii fiscale, informarea cumpărătorilor/utilizatorilor cu privire la  comandă și livrarea către aceștia a produselor comandate, precum și în scopuri de marketing.

Politica de Confidenţialitate din Anexa 1 detaliază drepturile cumpărătorilor/utilizatorilor înregistrați cu privire la protecția datelor cu caracter personal.

10. Comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut

Utilizatorii pot posta comentarii și pot trimite sugestii,  cu condiția ca conţinutul materialelor transmise să nu încalce prevederile legale, dreptul persoanelor la viață privată, drepturile de proprietate intelectuală, să nu fie ilegal, obscen, ameninţător, defăimător, rasist, discriminator, instigator, să nu conţină viruşi, comunicări comerciale, politice, mesaje colective sau vreo formă de spam.

Uzina de Carte are dreptul, fără a fi obligată în acest sens, de a monitoriza, elimina sau modifica orice conţinut postat de utilizatori sau activităţi ale utilizatorilor pe Site. Uzina de Carte nu are obligaţia de a revedea periodic acest conţinut. Uzina de Carte are dreptul de a nu publica toate comentariile şi articolele propuse de către utilizatori.

Odată cu postarea de comentarii, comunicări şi alte tipuri de conținut pe Site, transmițătorul conținutului respectiv transmite Societății drepturile de proprietate intelectuală asupra materialelor postate, în mod neexclusiv, pe toată durata protecției dreptului de autor și irevocabil. Prin postarea de comentarii, comunicări şi alte tipuri de conţinut pe Site, transmițătorul conținutului respectiv îi dă dreptul Societăţii de a folosi numele său în relaţie cu materialele postate, garantează că deține dreptul de proprietate intelectuală asupra materialelor postate și/sau că are dreptul să le posteze și să le distribuie către terți, că materialele postate nu încalcă nicio lege și nu încalcă drepturile unor terțe persoane.

Societatea are dreptul de a transmite, adapta, modifica, reproduce, publica și distribui materialele postate de utilizatori, prin orice mijloc de comunicare în masă și în orice teritoriu geografic.

Uzina de Carte nu este responsabilă şi nu îşi asumă responsabilitatea pentru niciunul dintre materialele postate de către terţe părţi pe Site.

11. Limitarea responsabilităţii

Uzina de Carte nu este răspunzătoare pentru nici un fel de daune, de orice natură, rezultate din utilizarea Site-ului, a produselor/serviciilor oferite prin intermediul Site-ului sau ca urmare a imposibilităţii utilizării acestora.

Site-ul uzinadecarte.ro, toate serviciile, conținutul, materialele, funcțiunile sunt furnizate „așa cum sunt”, fără nicio garanție cu privire la accesul neîntrerupt, fără erori sau cu privire la remedierea eventualelor defecțiuni sau cu privire la disponibilitatea, acuratețea, corectitudinea datelor, informațiilor sau a altui conținut al Site-ului.

Uzina de Carte  nu este responsabilă pentru nici o întârziere sau eroare, pierdere sau daună rezultând, direct sau indirect, din cauze care nu depind de culpa sa, inclusiv dar fără a se limita la, erori de funcţionare a echipamentului tehnic al Societății, întreruperea serverelor, deficiențe ale conexiunii la internet sau la telefon, viruşi, accesul neautorizat în sistemele Societății sau ale furnizorilor/partenerilor acesteia, erori de operare, etc. Dacă utilizatorul/cumpărătorul nu este mulțumit de Site, nu trebuie să-l mai acceseze/utilizeze.

Societatea încearcă să se asigure că informațiile postate pe Site sunt corecte, complete și actualizate. Societatea își rezervă dreptul de a schimba sau corecta orice informație postată pe Site oricând și fără informare/notificare prealabilă. Societatea nu oferă nicio garanție că informațiile postate pe Site sunt corecte, precise, exacte și complete și nu este răspunzătoare pentru omisiuni sau inexactități cu privire la orice informație furnizată pe Site (inclusiv disponibilitatea produselor prezentate pe Site).

Uzina de Carte, asociații, administratorii, directorii sau angajații săi, agenții sau furnizorii de conținut pe Site nu vor fi răspunzători pentru nicio daună intervenită direct sau indirect ca urmare a utilizării sau imposibilității de a utiliza Site-ul sau conținutul sau materialele și funcțiunile aferente sau ca urmare a furnizării de către utilizatori de informații pe Site și nu sunt răspunzători de conținutul postat de utilizatori pe Site sau de conținutul transmis de sau primit de la utilizatori sau orice altă personă pe sau prin intermediul Site-ului.

12. Despăgubiri

Utilizatorul/cumpărătorul este de acord să apere și să despăgubească Uzina de Carte, asociații, administratorii, directorii, angajații și agenții Societății pentru orice pretenții, daune, costuri și cheltuieli, inclusiv cheltuieli de judecată și avocațiale, intervenite ca urmare a utilizării de către ei a Site-ului, a transmiterii de comunicări, mesaje, articole și orice alte informații sau materiale pe Site sau ca urmare a încălcării de către aceștia a legii, a drepturilor unor terți și/sau a acestor Termeni și Condiții.

13. Forţa majoră

Uzina de Carte  nu este responsabilă pentru nici o întârziere sau eroare, pierdere sau daună rezultând direct sau indirect din cauze care nu depind de voința sa, precum şi din cauze de forţă majoră. Forţa majoră reprezintă orice eveniment extern, imprevizibil, absolut invincibil şi inevitabil.

Forţa majoră exonerează părţile contractante de îndeplinirea obligaţiilor, pe toată perioada în care aceasta acţionează. Reluarea efectuării operațiunilor specifice executării contractului va avea loc de îndată ce cazul de forță majoră încetează.

14. Publicitate

Uzina de Carte poate posta reclame la produsele/serviciile comercializate şi la produsele și serviciile unor terţe persoane.

15. Modificări 

Societatea își rezervă dreptul de a modifica, completa sau elimina oricând orice clauză a acestor Termeni și Condiții, total sau parțial. Orice modificare a acestor Termeni și Condiții va fi efectivă de la data postării.

Întrucât prezenții Termeni şi Condiţii, inclusiv Politica de confidenţialitate pot fi modificate, utilizatorii/cumpărătorii sunt rugați să le revadă periodic. În condiţiile în care utilizatorii/cumpărătorii nu sunt de acord cu prevederile acestora, nu trebuie să mai acceseze/folosească serviciile www.uzinadecarte.ro. Utilizarea în continuare a Site-ului și a serviciilor oferite de Site după postarea oricărei astfel de modificări va fi interpretată ca o acceptare a acestor modificări.

16. Încetare

Uzina de Carte poate termina, schimba sau suspenda orice porțiune a Site-ului sau serviciile oferite pe Site și poate restricționa, suspenda sau bloca accesul terților la Site și servicii fără notificare prealabilă.

17. Legislaţia aplicabilă

Relația dintre Uzina de Carte și cumpărători/utilizatori, precum și acești Termeni și Condiții sunt guvernate de legea română, în principal de Legea nr. 365/2002 privind comerțul electronic și Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.

În caz de diferende între părți se va încerca întâi rezolvarea pe cale amiabilă. În cazul în care  nu se ajunge la o înţelegere, litigiile dintre parţi se vor supune instanţelor judecătoreşti competente din București.

Anexe care fac parte integrantă din prezenții Termeni și Condiții:

Anexa 1 – Politica de confidențialitate

Anexa 2 – Formularul de retragere

 

Anexa 1

Politica de confidențialitate

Potrivit Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, societatea Uzina de Carte S.R.L. va prelucra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile declarate, datele personale furnizate de cumpărători și utilizatori înregistrați.

Prelucrarea datelor se face în scopul furnizării serviciilor și livrării produselor, incluzând: emiterea facturii fiscale, informarea cumpărătorilor/utilizatorilor cu privire la comandă și livrarea către aceștia a produselor comandate, precum și în scopuri de marketing.

Datele personale ce urmează a fi prelucrate sunt cele furnizate de către cumpărător/utilizator la înregistrarea acestuia pe Site. Societatea nu prelucrează date despre cumpărător/utilizator colectate din alte surse.

Cumpărătorul/utilizatorul  nu are obligația de a furniza aceste date. Refuzul furnizării datelor solicitate pe Site duce la imposibilitatea efectuării comenzii și cumpărării produselor/serviciilor de pe Site, respectiv de inregistrare ca utilizator pe Site.

Informațiile înregistrate sunt destinate utilizării de către operatorii noștri numai pentru scopurile menționate mai sus.

Uzina de Carte S.R.L.va respecta confidențialitatea datelor furnizate de cumpărători/utilizatori și nu va furniza aceste date terțelor persoane, cu excepția curierului sau poștei.

Datele personale ale cumpărătorilor/utilizatorilor vor putea fi transmise autorităților în conformitate cu prevederile legale.

Uzina de Carte S.R.L. utilizează metode și tehnologii de securitate și a implementat la nivelul salariaților proprii politici și proceduri de lucru pentru a proteja datele cu caracter personal.

În temeiul Legii nr. 677/2001, cumpărătorii și utilizatorii înregistrați beneficiază de dreptul de a fi informați în legătură cu prelucrarea datelor lor personale,  dreptul de a accesa și dreptul de a interveni asupra datelor, dreptul de a nu fi supuși unei decizii individuale în temeiul unei prelucrări automate, precum și dreptul de a se adresa justiției în cazul în care aceste drepturi nu sunt respectate. Cumpărătorii și utilizatorii înregistrați au dreptul să se opună prelucrării datelor personale și să solicite ștergerea datelor.

Solicitarea de ștergere a datelor personale se poate face la adresa de email contact@uzinadecarte.ro.

 

Anexa 2

Formular de retragere

(Prezentul formular se trimite înapoi completat doar dacă doriţi să vă retrageţi din contract)

 

Către: Uzina de Carte SRL

Adresa: București, Drumul Funigeilor nr. 86, sector 5

Tel: 0742 356 303

E-mail: contact@uzinadecarte.ro

Vă informez/Vă informăm* prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastră* din contractul referitor la vânzarea următoarelor produse*/prestarea următoarelor servicii*:

_______________________________________________________________________

_______________________________________________________________________

comandate la data*/primite la data*: ________________________

Numele consumatorului (consumatorilor):

__________________________________________________

__________________________________________________

Adresa consumatorului (consumatorilor):

__________________________________________________

__________________________________________________

Semnătura consumatorului (consumatorilor)**:

________________________________

________________________________

Data  ____________

____________________________________

* A se elimina menţiunea inutilă, după caz

** Doar în cazul în care acest formular este notificat pe hârtie