Reducere!

Rudolf de Habsburg si Secretele de la Mayerling

Jean des Cars

40,41lei

-10%

 

colecția Corint Istorie

Volumul prezinta date din viața printului mostenitor Rudolf, elemente necesare conturarii unui profil complet, punctul culminant fiind drama de la Mayerling, un subiect unde controversele au macinat de aproape 130 de ani mintile oamenilor.

Anderson Cooper

Stoc epuizat

Marci:Corint

Livrare gratuita pentru comenzile ce depasesc 250lei

  • 30 de zile pentru retur
Checkout securizat

[wr_product_points_preview]

In zorii zilei de 30 ianuarie 1889,

în pavilionul de vânătoare de la Mayerling, nu departe de Viena, este descoperit cadavrul arhiducelui Rudolf de Habsburg, singurul fiu al împăratului Franz Joseph și al Elisabetei, alături de trupul neînsuflețit al unei tinere de 17 ani, Maria (Mary) Vetsera. Imediat apar cele mai nebunești zvonuri. Curtea imperială încearcă, în cel mai laborios mod, să acrediteze ipoteza sinuciderii. Viitorul suveran ar fi fost incapabil să își asume scandalul provocat de legătura cu foarte tânăra Mary Vetsera. Această versiune „oficială”, romantică, a fost impusă timp de aproape un veac.


Arhiducele Rudolf,

moștenitorul împăratului Franz Josef, s-a sinucis sau a fost asasinat? Autorul amintește mai multe versiuni ale incidentului: o sinucidere asistată, urmată de sinuciderea lui Rudolf – mobilul imposibila iubire –, un complot politic, unde se insinua că prințul ar fi fost implicat într-o tentativă de lovitură de stat ratată, ori poate că Rudolf, neputându-se alătura partizanilor săi de la Budapesta, a fost pedepsit pentru lașitate.

Verdictul oficial

prezentat opiniei publice la 1 februarie 1889, era sinuciderea. Însă la începutul anilor 1980, când împărătesei Zita i s-a permis să viziteze Austria, pentru prima oară de la căderea imperiului, aceasta a oferit o declarație presei (Kronen Zeitung, martie 1983) care urma să lase o amprentă emoțională asupra austriecilor. Cu acel prilej a dezvăluit că la Mayerling, prințul moștenitor a fost victima unui asasinat politic, motivul fiind neparticiparea la un complot de înlăturare de la putere a împăratului Franz Josef; dorind să-l dezvăluie, acesta a fost redus la tăcere. Era un secret pe care împărăteasa l-a împărtășit autorului acestei cărți,  rugându-l să păstreze discreția până la declarația oficială de presă. Amănuntele personale dau adeseori culoare unei cărți, când autorul interacționează cu unul dintre membrii familiei sau călătorește în locurile istorice.


„Cea care a supraviețuit în ochii majorității a fost percepția emoțională a unei iubiri imposibile, un pact sinucigaș cu sigiliu princiar. Mayerling rămâne, indiferent de cauză și efect, o poveste de dragoste cu final shakespearian, dramă a doi romantici pierduți într-un imperiu în care Franz Joseph domnea potrivit devizei «Viribus Unitis».” – Diana Mandache

 

Informații adiționale

Greutate0.7 kg
autor

colectie

editura

gen

,

coperta

brosata cu clapete

format/marime

13 x 20 cm

numar pagini

640

varsta

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Rudolf de Habsburg si Secretele de la Mayerling”

Adresa ta de email nu va fi publicată.