Secretele Palatului Versailles
Secretele Palatului Versailles

Secretele Palatului Versailles

Marc Fourny

29,99lei

Colectia Secretele Istoriei

Dincolo de aspectul sau de palat stralucitor, din paginile aceste carti se desprinde imaginea unui loc plin de umbre, de conflicte, drame si vicii nebanuite.
O carte captivanta, bine documentata, plina de elemente inedite, picante, absolut savuroase.

3 în stoc

Livrare gratuita pentru comenzile ce depasesc 250lei

  • 30 de zile pentru retur
Checkout securizat

Cumparand acest produs veti castiga
29 Puncte in Puncte de Loialitate

Autorul, Marc Fourny, fost curator al palatului de la Versailles, reinvie cu umor fin, eleganta si pasiune o lume demult apusa, cea a intrigilor si dezmaturilor de la Curtea Frantei, dar si cea a momentelor istorice marcante din acea perioada.
Personajele prezentate sunt atat de vii, de convingatoare, evenimentele se desfasoara intr-un ritm atat de naucitor, incat ai impresia ca urmaresti un film de epoca, derulat cu rapiditate.
Istoria palatului Versailles, scena a triumfului si decaderii monarhiei franceze, a cunoscut numeroase situatii dintre cele mai neasteptate. Stiati, de plilda, ca regele Ludovic al XIV-lea avea un pavilion de vanatoare ascuns in padure, unde i se aduceau, la batranete, tinere fecioare din satele de prin imprejurimi pentru a petrece o noapte cu el? Ca tot regele obisnuia sa le umple de cadouri atat de bogate pe protejatele sale si pe familiile acestora, incat a falimentat tara? Ca Moliere si trupa lui au debutat cu spectacole de neuitat in fata regelui si a Curtii, in parcul palatului? Ori ca parizienii, fortand grilajul palatului, au schimbat cursul istoriei, declansand Revolutia? Sau ca, in ambianta lucrarilor de arta din Sala Oglinzilor, cancelarul Bismark a proclamat Imperiul German?

Informații adiționale

Greutate0.4 kg
Dimensiuni20 × 13 cm
autor

colectie

coperta

softcover

editura

limba

numar pagini

304