Reducere!

Dama cu Camelii

Alexandre Dumas-fiul

21,58lei

-10%

 

colecția Clasici ai literaturii universale

„Una dintre cele mai mari poveşti de dragoste din toate timpurile.”

Henry James

Stoc epuizat

Marci:Corint

Livrare gratuita pentru comenzile ce depasesc 250lei

  • 30 de zile pentru retur
Checkout securizat

Cumparand acest produs veti castiga
21 Puncte in Puncte de Loialitate

 Destinul literar al lui Alexandre Dumas-fiul

este în mod neîndoios legat de apariţia, în 1848, a romanului său, Dama cu camelii. Această operă autobiografică i-a adus scriitorului recunoaşterea valorii şi chiar gloria, atât sub forma romanului, cât şi sub forma dramei, jucată cu un succes răsunător în 1852.

Romanul este cunoscut şi publicului de astăzi, valoarea lui trecând proba timpului. Cărui fapt se datorează oare această apreciere a posterităţii? Cu siguranţă, sincerităţii profunde a autorului, realismului în descrierea societăţii epocii şi lucidităţii cu care este zugrăvită o mare pasiune, într-un stil sobru, care prefigurează marile romane ale secolului XX. […]

În Panteonul marilor figuri de curtezane ale literaturii franceze, alături de Manon Lescaut, Marion Delorme, Esther Gobseck, femei decăzute, dar cu suflet nobil, pe care creatorii lor le reabilitează purificându-le prin iubire, se poate număra şi Marguerite Gautier, frumoasa Damă cu camelii. – Liliana Anghel


Am cunoscut o fostă femeie galantă

căreia din tot trecutul ei nu-i mai rămăsese decât o fată aproape tot atât de frumoasă pe cât fusese, după spusele contemporanilor săi, și maică-sa. Această sărmană copilă, căreia mama sa nu-i spusese niciodată: „tu ești fiica mea”, decât ca să-i poruncească s-o întrețină la bătrânețe, după cum și ea o întreținuse pe când era copil, această sărmană ființă deci, care se numea Louise, ascultând de mama ei, se lăsa în voia desfrâului, fără voință proprie, fără pasiune, fără plăcere, ca și cum ar fi practicat o meserie, dacă s-ar fi gândit cineva s-o învețe vreuna.


Alexandre Dumas-fiul, romancier, dramaturg și eseist,

fiul natural al lui Alexandre Dumas, s-a născut la 27 iulie 1824. Primul său roman, Aventurile a patru femei și ale unui papagal, îl publică în 1847, dar scriitorul rămâne în conștiința cititorilor prin scrierea de factură clasică Dama cu camelii (1848), o poveste de iubire care va cunoaște un succes fulgerător (adaptată pentru scenă și jucată în 1852). Deși a mai scris și alte alte romane, povestiri, nuvele și versuri, se va consacra mai ales teatrului.

Piesele sale, construite cu măiestrie,

zugrăvesc lumea burgheză coruptă, contemporană lui: tirania amară a banului (Problema banilor, 1857), urmările adulterului, neajunsurile suferite de copiii naturali, victime ale inconștienței părinților (Fiul natural, 1858), lumea curtezanelor etc.

În 1874, este ales membru al Academie Franceze

și scrie, împreună cu tatăl său, Tinerețea lui Ludovic al XIV-lea, cu care va mai colabora și la piesa Joseph Balsamo, o dramă în cinci acte. Se stinge din viață la 27 noiembrie 1895 și este înmormântat la cimitirul Montmartre din Paris.

Informații adiționale

Greutate0.3 kg
autor

editura

colectie

gen

, ,

varsta

coperta

softcover

format/marime

13 x 20 cm

numar pagini

224

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “Dama cu Camelii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *