Reducere!

DEEX – Dictionar Explicativ al Limbii Romane si Enciclopedic de Nume Proprii

Elena Ciobanu, Maria Păun, Magdalena Popescu-Marin, Zizi Ștefănescu-Goangă

64,94lei

-10%

 

Dicționarul explicativ al limbii române și enciclopedic de nume proprii, o lucrare necesară publicului larg, conține corpusul uzual al limbii române contemporane.

Stoc epuizat

Marci:Corint

Livrare gratuita pentru comenzile ce depasesc 250lei

  • 30 de zile pentru retur
Checkout securizat

Cumparand acest produs veti castiga
64 Puncte in Puncte de Loialitate

Dicționarul explicativ al limbii române și enciclopedic de nume proprii, o lucrare necesară publicului larg, conține corpusul uzual al limbii române contemporane. Definițiile, clare și concentrate din punct de vedere semantic, sunt însoțite uneori de sinonime ale cuvintelor-titlu și de indicații asupra ariei de răspândire, la unele cuvinte polisemantice și la sensuri mai dificile inserandu-se și exemple edificatoare.
Autorii au acordat o atenție specială neologismelor de ultima oră, incluzând termeni noi, cu largă întrebuințare în limba actuală, unii neînregistrați in alte dicționare. Pentru aceste unități lexicale s-a indicat, acolo unde era necesar, și pronunțarea.
Partea de dicționar enciclopedic în care sunt înregistrate numele proprii va interesa, cu siguranță, pe multi cititori. Aici sunt date informații succinte despre remarcabili oameni de știință și cultură, laureați ai Premiului Nobel, personalități ale istoriei universale, despre cele mai cunoscute personaje mitologice, dar și despre continente, țări și orașe importante.
Autorii sunt cercetători cu experiență ai Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, autori ai mai multor dicționare și lucrări normative de prestigiu, laureați ai Premiului Academiei. Numele lor acordă lucrării de față girul unor specialiști cunoscuți, care au elaborat acest dicționar în conformitate cu ultimele lucrări normative ale limbii române, în special cu noua variantă a Dictionarului ortografic, ortoepic si morfologic (DOOM, 2005) și cu Gramatica Academiei Române (GALR, 2005).

Informații adiționale

Greutate2 kg
autor

, , ,

gen

editura

coperta

cartonata

format/marime

17 x 24 cm

numar pagini

1024

Recenzii

Nu există încă recenzii.

Fii primul care adauga o recenzie pentru “DEEX – Dictionar Explicativ al Limbii Romane si Enciclopedic de Nume Proprii”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *