Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Povestea Carioca

Bogdan Placintescu

Bogdan Placintescu

Senior Editor Uzina de Carte

CARIOCA® este un brand renumit, specializat în producția de materiale pentru desenat și pictat. Fabrica din Settimo Torinese (Italia) este principalul centru de producție și exportă peste 85% din produse în 60 de țări.

Cernelurile folosite în instrumentele de scris și desenat CARIOCA sunt și ele produse în fabrica din Settimo Torinese. Acestea conțin 80% apă, iar culorile sunt obținute din coloranți alimentari.

CARIOCA are o gamă largă de vârfuri din fibre de pâslă, cu 9 tipuri și 15 finisaje diferite.

Instrumentul de scris carioca a fost inventat în 1962 de către japonezul Yukio Horie. În 1980 au fost introduse primele carioci de securitate cu cerneală invizibilă, fluorescentă, pentru a marca obiectele de valoare mare. Cu ajutorul acestor carioci, în anchetele polițienești se depista furtul, corupția sau șantajul. Această cerneală este vizibilă doar cu ajutorul razelor ultraviolete.

Carioca Magic Markers

Locuitorilor din Brazilia, recunoscuți pentru felul lor cald și prietenos, li se spune „The Cariocas”. Denumirea Cariocas provine de la indienii Tupe. Când portughezii s-au stabilit în zona Rio, au construit case cărora indienii Tupe le spuneau „karai oca” (casa albă). În scurt timp, portughezii au început să-și spună Cariocas, această denumire a localnicilor rezistând până în zilele noastre.

Unul din personajele lui Walt Disney, un papagal Brazilian, a fost inspirit de Cariocas. Papagalul José Carioca, cunoscut și ca Zé Carioca, a fost creat în 1943 în animația „Saludos Amigos”. Zé Carioca personifica atitudinea localnicilor Cariocas: prietenos, întotdeauna bine-dispus și fericit.

Zé Carioca

excelsiorcomics.com
5/5
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

INREGISTREAZA-TE
Inregistreaza-te pe magazinul nostru si vei primi 150 puncte in programul nostru de loializare!
© Uzina De Carte 2020